Sastojci:
- 1-2 patlidžana
- 1-2 tikvice
- 2-3 krompira
- 300-400 grama mljevenog mesa
- 2-3 dl paradajz sosa
- 2 glavice luka
- 1 mrkva
- 3-4 kašike domaće pavlake
- 100 gr mozzarella sira ili gaude
- so, biber, origano, timijan, bosiljak, kopar, vlasac
Priprema:
Patlidžan, tikvice isjeći tanko i pojedinačno kratko prepržiti na malo ulja. Krompir dodati u sos, njemu treba malo duže.
Isjeckati sitno mrkvu i luk i prepržiti kratko na ulju, dodati mljeveno meso, krompir, prepržiti sve još kratko. Dodati paradajz sos i malo vode. Dodati začine i kuhati oko 15-ak min.
Isjeckati sitno mrkvu i luk i prepržiti kratko na ulju, dodati mljeveno meso, krompir, prepržiti sve još kratko. Dodati paradajz sos i malo vode. Dodati začine i kuhati oko 15-ak min.
Redati u dublju posudi red patlidžana – sos – tikvice – sos – krompir sos- patlidžan. Preliti sa domaćom pavlakom , preko još staviti mozzarellu/ gauda sir izrendati i svježi bosiljak i vlasac. Peći u rerni oko 15 minuta na 220ºC.
Servirati po želji uz kupus, pečenu papriku, kojoj se doda još malo domaće pavlake.
No comments:
Post a Comment