Sastojci:
- 5OO gr kadaifa
- 2oo gr mljevenih oraha
- 15o gr maslaca
- 8oo gr šećera
- 1 l vode
Priprema:
Vodu i šećer stavite da se kuha par minuta i nakon toga ostavite da se ohladi.
Pomastite tepsiju i složite jednu trećinu kadaifa. Pospite sa polovinom oraha. Sad stavite drugu trećinu kadaifa i pospite sa ostatkom oraha i na kraju stavite treću trećinu kadaifa. Maslaca možete i više staviti ako volite, obzirom da su i orasi masni može ostati količina maslaca preporučena u sastojcima. Maslac iz frižidera sječete na tanke listiće koje poredate preko kadaifa jer se masnoća ravnomjerno istopi po kadaifu pri pečenju.
Pecite ga oko sat vremena dok fino ne porumeni na 15oºC. Kada se odvoji od tepsije, kadaif je pečen. Izvadite ga iz rerne i ostavite par minuta da se ohladi. Sad ga redom posipajući iz kutljače zalite sa pola agde pa nakon par minuta sa drugim dijelom agde.
No comments:
Post a Comment