Sastojci:
- 1 veća ili dve manje glavice crnog luka
- 500 gr mesa po izboru ( svinjsko ili juneće )
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašika mlevene, crvene paprike
- 1 kg krompira ( ili više ili manje, po želji )
- 1 kašika brašna ( opciono )
Očistiti luk pa ga sitno iseckati, najbolje samleti. Ja danas blendiram, a moja baka je mlela na mašinu.
Dodati suvi začin i malo vode pa staviti da se dinsta.
Dinstati 10 – 15 minuta, pa dodati meso i naliti vode da ogrezne, pa ostaviti da se kuva sve zajedno otprilike sat vremena uz povremeno dodavanje vode.
Vode uvek mora biti da ogrezne.
U medjuvremenu očistiti krompir pa ga iseći na kriške ili kockice, po želji i posle sat vremena kuvanja ga dodati, dodati i papriku,
naliti opet vode, pa ostaviti da se opet sve zajedno kuva.
Kuvati još sat vremena uz dolivanje vode i mešanje, povremeno.
Kada sve bude mekano doliti vode po želji, ko kako voli.
Ako dodajete više da bi vam se čorba zgusnula razmutiti kašiku brašna sa malo vode i uliti u čorbu, pa ostaviti još 10 – 15 minuta da se kuva uz mešanje, da bi se brašno ukuvalo.
A Ako stavite manje vode onda ovaj deo sa brašnom nije potreban.
Na kraju probati, pa ako je potrebno dodati malo soli i bibera po ukusu.
Prijatno.
No comments:
Post a Comment