Wednesday, March 16, 2016

Bosanski gulaš


Sastojci:

  • 500g junetine - govedine od plećke ili vrata
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 5 malih gljiva šampinjona (isjeckanog)
  • začini: sol, papar, vegeta,
crvena paprika
  • 1 žlica brašna
  • 1 goveđa kocka ili fant
  • margarin za kuhanje


Priprema :
  • Prvo sitno isjeckamo luk, izrežemo meso na kockice i u jedan lonac sa debljim dnom stavimo margarin za kuhanje. Kada se istopi i zagrije stavimo luk da se dinsta. Kada je dobro omekšao stavimo crvenu papriku i sve dobro izmiješamo. Zatim dodamo meso i nekoliko minuta sve skupa miješamo. Nakon toga jednu punu žlicu brašna stavimo u sve to uz stalno miješanje oko pet minuta. Tada ulijemo vruću vodu, začine i goveđu kocku.
  • Kada gulaš provrije smanjimo temperaturu i protisnemo u to češnjak i gljive. Kuhati na laganoj vatri oko sat vremena.

Serviranje :
Gulaš na ovakav način bude jako ukusan, a luk se jednostavno pretvori u sos. Gulaš se servira sa rižom ili dinstanim krumpirom uz malo kajmaka ili vrhnja. 

No comments:

Post a Comment

Author