Sastojci :
Bosanska kalja
1kg bravetine ili junetine
tri glavice crvenog luka
100ml ulja
jedna kašika koncentrata paradajza malo
1kg mladog kupusa
malo soli
malo mljevena bibera
jedna glavica bijelog luka
- kiselo vrhnje po želji
Način pripreme
1kg bravetine ili junetine
tri glavice crvenog luka
100ml ulja
jedna kašika koncentrata paradajza malo
1kg mladog kupusa
malo soli
malo mljevena bibera
jedna glavica bijelog luka
- kiselo vrhnje po želji
Način pripreme
Meso oprati, isjeći na komade.
Luk sitno isjeckati i na vrelom ulju ispržiti da malo požuti.
Dodati crvenu papriku, paradajz, bijeli luk i malo nasjeckanog peršunovog lista.
To sve još malo dinstati da bude napola mekano.
Glavicu kupusa izrezati na četiri dijela, tako da se lišće drži korijena.
Složiti na meso tako da korijen bude okrenut prema dole.
To zaliti vodom toliko da prekrije meso.
Dodati biber i dinstati poklopljeno dok kupus i meso postanu mekani.
Uz kalju poslužiti kiselo vrhnje.
Luk sitno isjeckati i na vrelom ulju ispržiti da malo požuti.
Dodati crvenu papriku, paradajz, bijeli luk i malo nasjeckanog peršunovog lista.
To sve još malo dinstati da bude napola mekano.
Glavicu kupusa izrezati na četiri dijela, tako da se lišće drži korijena.
Složiti na meso tako da korijen bude okrenut prema dole.
To zaliti vodom toliko da prekrije meso.
Dodati biber i dinstati poklopljeno dok kupus i meso postanu mekani.
Uz kalju poslužiti kiselo vrhnje.
No comments:
Post a Comment