Wednesday, March 16, 2016

Lazanje sa povrćrem

Lazanja sa povrćem
Sastojci:
  • 1-2 patlidžana
  • 1-2 tikvice
  • 2-3 krompira
  • 300-400 grama mljevenog mesa
  • 2-3 dl paradajz sosa
  • 2 glavice luka
  • 1 mrkva
  • 3-4 kašike domaće pavlake
  • 100 gr mozzarella sira ili gaude
  • so, biber, origano, timijan, bosiljak, kopar, vlasac
Priprema:
Patlidžan, tikvice isjeći tanko i pojedinačno kratko prepržiti na malo ulja. Krompir dodati u sos, njemu treba malo duže.
Isjeckati sitno mrkvu i luk i prepržiti kratko na ulju, dodati mljeveno meso, krompir, prepržiti sve još kratko. Dodati paradajz sos i malo vode. Dodati začine i kuhati oko 15-ak min.
Redati u dublju posudi red patlidžana – sos – tikvice – sos – krompir sos- patlidžan. Preliti sa domaćom pavlakom , preko još staviti mozzarellu/ gauda sir izrendati i svježi bosiljak i vlasac. Peći u rerni oko 15 minuta na 220ºC.
Servirati po želji uz kupus, pečenu papriku, kojoj se doda još malo domaće pavlake.

No comments:

Post a Comment

Author